who stole the christmas?

Vad vore vintern utan julen?

tänk om vi var inne på December månad.. vi skulle längta till nyår, men varjedag tills dess skulle vara en vanlig? Ingen advent, ingen lucia, inget lussevaka eller julbord och julafton? ingen annandag jul och inga mellandagar...

tänk vad tråkigt det hade varit?

Vissa tror att julen upstod eftersom handelsmän skulle handla mer till sina familjer. Att det var "affärerna" som bestämde att julen skulle finnas så dem tjänade mer.. och visst är det så. alla butiker säljer dubbelt så mycket om inte mer nu till jul. Julmat, Julklappar, Granar, julpynt, bagerier, ALLT! det skulle väl inte förvåna oss om de vore anledning till varför vi ger varandra gåvor på jesus födelsedag?

 

Sen finns det ju kulturer som inte firar jul.. Jehovas vittnen, dem tror på Jesus, men dem tolkar bibeln på ett helt annat sätt än vad kristna eller judar gör..

sedan finns det ju koranen och budda med..

en rolig grej.. Thelma som jag jobbar med var med sin pojkvän och träffade en kompis till honom.. kompisen var muslim, och han hade kornanen på bordet. Thelma tittade på den och kände på boken med fingret. "Rör inte koranen" hade han sagt en tonigt .. hehe hon blev ganska förvånad men visst så respekterade hon det..

Under hela kvällen så sa kompisen inte ett ord till henne och hon började undra om han var sur för att hon rört hans koran.. utan att säga något fortsatte dem att inte prata med varann..

 

sedan när hon och hennes pojkvän åkte hem så beklagade hon sig över att hans kompis inte varit så pratglad mot henne.. då sa hennes pojkvän "Han pratar inte med dig eftersom du inte är hans kvinna" "vaaaaa?!?!?!?" tänka sig, att han inte pratar med andra mäns kvinnor.. det måste ju vara tråkigt att vara så enformig.. men det är hans tro, så vi respekterar det.

 

Jag är glad att julen är här.. jag saknar dock lucia hysterin för den finns inte på island..

idag är det 19 dagar tills jag kommer till Sverige om jag hittar skjuts.. annars blir det 5 jan=(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0